Wat is je vraag?

Verzending: 0
Totaal (incl. btw): € 0,00
loading spinner

Instructiehandleidingen rookkanalen

divider downloads

Navigeer naar verandapakket rookkanaal voorbeelden >

Navigeer naar enkelwandige rookkanaal voorbeelden >

Navigeer naar dubbelwandige rookkanaal voorbeelden >

Navigeer naar gevel voorbeelden >

divider downloads

Flexibele rookkanaal instructies

divider downloads

Opbouw schoorsteen flexibel kanaal

Opbouw flexibel rookkanaal in schoorsteen

Hiernaast een installatievoorbeeld hoe je een flexibel rookkanaal in een gemetselde schoorsteen kunt installeren. Alle onderdelen zijn benoemd zodat er goed te zien is welke materialen je waarvoor gebruikt. Het is het makkelijkst om deze klus met 2 personen uit te voeren. Een laat de flexibele pijp naar beneden zakken. De andere begeleid de pijp (middels bijv. een touw door de schoorsteen. Wel even een doek in de flexibele pijp doen om beschadigingen aan de pijp te voorkomen. Ook zal er dan geen "smeer/ rommel" in de pijp terecht komen wanneer de pijp door het kanaal getrokken wordt. Mochten er toch vragen zijn na het bekijken van het voorbeeld neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag! Laten installeren kan natuurlijk ook. We hebben veel installatiebedrijven als klant en zij hebben veel ervaring met het plaatsen van een flexibele rookgasafvoer voor houtkachel of pelletkachel.

Klik hier of op de tekening.

divider downloads

Flexibel kanaal installeren op ew-dw-flex

Compleet overzicht opbouw van een schoorsteen

In enkele gevallen zal er later in het rookkanaal een stuk flexibele pijp geplaatst moeten worden omdat het laatste stuk bijvoorbeeld een gemetselde schoorsteen is. Hiernaast laten we zien hoe dat in zijn werk gaat. Het dubbelwandige rookanaal verloopt eerst naar enkelwandig middels een contraverloop (verloop DW-EW). Daarna zal hij verlopen naar een flexibel rookkanaal door middel van een verloop vast-flex. Het verloop vast-flexibel dient goed met RVS schroeven vast gezet te worden aan het contraverloop zodat alles een geheel wordt en later goed te vegen valt. Bekijk het voorbeeld hiernaast dan wordt het allemaal veel duidelijker. Kom je er toch niet uit? In dat geval helpen we natuurlijk graag !

Klik hier of op de tekening.

divider downloads

Kom je er toch niet uit? Wij kunnen jou in contact brengen met professionele installatiebedrijven. Klik hier om naar onze contactpagina te gaan!